Assalamualaikum..
nampak menarik.... jumpa dekat blog ne..
JEJARI ROTI DIP JAGUNG
Sumber:Majalah Sedap bil.29,2010
Bahan Roti
5 keping roti tawar-potong tepinya
3 sudu makan mentega-di cairkan
Cara membuatnya
Sapukan roti dengan mentega cair.
Potong memanjang selebar 1 cm.
Bakar selama 10 minit dengan suhu 180'C sehingga roti jadi rangup/kering.
Sejukkan sebentar.
Bahan Pencelup/dip
100 gm mayonis
75 gm krim jagung manis
30 gm keju cheddar parut
Cara membuatnya
Bahan pencelup/dip di campurkan kesemuanya dan di kacau rata.
Saya tambah 1 sudu teh gula untuk imbangkan rasanya.
*Roti bakar ini boleh di simpan di dalam bekas kedap udara di dalam peti sejuk bersama pencelupnya jika ingin di makan sejuk.Roti tetap juga rangup.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan